Ga verder naar de inhoud

Herfstactie: ontdek elke maand een Scientia Artis aan verlaagde prijs!

Deze herfst zetten we enkel pareltjes uit de Scientia Artis-reeks in de kijker, de ontmoetingsplaats tussen kunst en wetenschap. Tot in december kan u elke maand een boek ontdekken met een mooie korting. Blijf op de hoogte dankzij onze nieuwsbrief!

Wat kan timmerwerk ons vertellen over de geschiedenis van een gebouw, over zijn opbouw, indeling of zelfs gebruik? Veel meer dan je zou denken! In Scientia Artis 12. In Between Carpentry and Joinery: Wood Finishing Work in European Medieval and Modern Architecture belichten de auteurs voor het eerst het nauwe - en vaak onderschatte - verband tussen timmerwerk en schrijnwerk. Zo pleiten ze voor een globale archeologische benadering van het gebruik van hout in de architectuur.

Ontdek ook de Scientia Artis 14: Frans Pourbus l’Ancien à Tournai. Les panneaux peints pour l’abbatiale Saint-Martin. Histoire, iconographie, style, technique, restauration. De Passie van Christus en het Leven van Sint-Maarten van de Vlaamse schilder Frans Pourbus de Oude zijn kostbare overblijfselen uit de Sint-Martinusabdij in Doornik, die in 1797 werd verwoest. Deze twee prachtige reeksen schilderijen op paneel werden tussen 2012 en 2015 gerestaureerd in het KIK en zijn te bezichtigen in de réserve précieuse van het bisschoppelijk seminarie van Doornik.

Beide boeken zijn verkrijgbaar aan het onthaal van het KIK of via de website van Brepols. Gedurende de maand november betaalt u slechts 40 € per stuk. Als u de twee boeken bestelt bij Brepols, krijgt u bovendien een korting op de verzendkosten.

Meer nieuws van het KIK

48006158682 32178cf86f k

REFRESH: Water bestuderen om erfgoed te beschermen

12.07.2024

Klimaatverandering is een duidelijke prangende uitdaging voor onze wereld. Ook voor erfgoed. Water is een boosdoener voor erfgoed(sites). We moeten dus kijken naar duurzaam waterbeheer om ons erfgoed te beschermen. Dat doen we met REFRESH.

Lees meer
SA20 cover WEB

Publicatie van een nieuwe Scientia Artis!

10.06.2024

Van de Brusselse familie beeldhouwers du Quesnoy - de vader, Hiëronymus de Oudere, en zijn twee zonen, Frans en Hiëronymus de Jonge - zijn alleen het leven en werk van de oudste zoon, Frans du Quesnoy, beroemd in Rome, grondig bestudeerd. Maar wie was zijn jongere broer, Hiëronymus de Jonge? Wat weten we over zijn leven en werk? Heel weinig. Ondanks zijn briljante carrière als beeldhouwer en hofarchitect voor de gouverneur van de voormalige Nederlanden, Leopold Willem (1647-1656), werd zijn werk door critici verwaarloosd na zijn terdoodveroordeling in 1654.

Lees meer