Ga verder naar de inhoud

Herfstactie: ontdek elke maand een Scientia Artis aan verlaagde prijs

Het einde van de vakantie... Daar zetten we graag iets tegenover! Tot aan het einde van het jaar zetten we elke maand een pareltje uit onze Scientia Artis reeks in de kijker met een mooie korting. Hou onze nieuwsbrief in de gaten en ontdek maandelijks ons nieuwe aanbod.

In september zijn alle ogen gericht op de prachtige miniatuurkunst met het boek Scientia Artis 13 ‘A l’Escu de France. Guillebert de Mets et la peinture de livres à Gand à l’époque de Jan van Eyck (1410-1450)’ van D. Vanwijnsberghe & E. Verroken. Treed in de voetsporen van deze getalenteerde kalligraaf en zijn mysterieuze meester-verluchters en ontdek de kunst van de miniatuurkunst in de Bourgondische Nederlanden aan het begin van de 15e eeuw.

Volg zijn avontuurlijke tocht van Geraardsbergen tot in Parijs, met als rustplaats zijn prestigieuze herberg annex boekhandel: het ‘Schild van Frankrijk’. Aan de hand van deze originele bundeling van 64 boeken en fragmenten, verken je de levendige uitwisselingen tussen Parijs en Gent, twee belangrijke artistieke centra van die tijd. Het boek werd onder meer bekroond met de prijs Arthur Merghelynck van de Académie royale de Belgique.

Tot eind september te koop aan het onthaal van het KIK of op de website van BREPOLS aan de speciale prijs van 75,00 €!

test

Gek van miniatuurkunst? Bestel bij BREPOLS ook dit boek van dezelfde auteur: Bijdragen 12 “Ung bon ouvrier nommé Marquet Caussin. Peinture et enluminure en Hainaut avant Simon Marmion” en geniet van extra korting op de verzending.

Meer nieuws van het KIK

48006158682 32178cf86f k

REFRESH: Water bestuderen om erfgoed te beschermen

12.07.2024

Klimaatverandering is een duidelijke prangende uitdaging voor onze wereld. Ook voor erfgoed. Water is een boosdoener voor erfgoed(sites). We moeten dus kijken naar duurzaam waterbeheer om ons erfgoed te beschermen. Dat doen we met REFRESH.

Lees meer
SA20 cover WEB

Publicatie van een nieuwe Scientia Artis!

10.06.2024

Van de Brusselse familie beeldhouwers du Quesnoy - de vader, Hiëronymus de Oudere, en zijn twee zonen, Frans en Hiëronymus de Jonge - zijn alleen het leven en werk van de oudste zoon, Frans du Quesnoy, beroemd in Rome, grondig bestudeerd. Maar wie was zijn jongere broer, Hiëronymus de Jonge? Wat weten we over zijn leven en werk? Heel weinig. Ondanks zijn briljante carrière als beeldhouwer en hofarchitect voor de gouverneur van de voormalige Nederlanden, Leopold Willem (1647-1656), werd zijn werk door critici verwaarloosd na zijn terdoodveroordeling in 1654.

Lees meer