Ga verder naar de inhoud

Het KIK, kunst en wetenschap op BRAFA 2025

Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) is trots op de nieuwe samenwerking met BRAFA bij de 70ste verjaardag van de kunstbeurs. De Brussels Art Fair vindt dit jaar plaats van 26 januari tot 2 februari 2025.

Als toonaangevend kenniscentrum voor de studie en conservatie van artistiek en cultureel erfgoed in België, kijkt het KIK ernaar uit om zijn expertise en passie voor kunst, geschiedenis en wetenschap te delen in een eigen paviljoen op de beurs.

Bezoek ons paviljoen

Tijdens BRAFA 2025 heeft het KIK een paviljoen vlak naast de stand van de Koning Boudewijnstichting. Op BRAFA toont het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium de vele facetten van zijn missie: van kunstconservatie en -restauratie tot collectiebeheer en wetenschappelijke analyse.

Bezoekers krijgen de kans om te ontdekken hoe experts kunstwerken onderzoeken en documenteren, en zo meer te weten komen over de geschiedenis en het vakmanschap van deze objecten. De deelname aan BRAFA biedt de gelegenheid om in gesprek te gaan met een warm publiek van kunstliefhebbers, -verzamelaars, -handelaars en -professionals.

Doe mee aan de workshops

Dit jaar zijn er voor het eerst BRAFA Art Workshops. Dit is een nieuw concept en een aanvulling op de BRAFA Art Talks, georganiseerd door de Koning Boudewijnstichting. Tijdens de publieke workshops leren deelnemers hoe ze zelf kunstwerken kunnen verzorgen en maken ze kennis met de technologieën die tegenwoordig in de conservatie worden toegepast.

Experts delen ook boeiende ontdekkingen uit hun onderzoek en laten zien hoe wetenschappelijke methoden en moderne technologie nieuwe inzichten bieden in historische kunstschatten.

Praktische informatie

BRAFA is een van Europa's meest prestigieuze kunstbeurzen; een uitzonderlijk intermezzo van acht dagen waarin zeldzame werken, gaande van de oudheid tot de 21ste eeuw, getoond worden in een verfijnde setting in Brussels Expo.

BRAFA 2025, de 70ste editie, vindt plaats van zondag 26 januari tot zondag 2 februari 2025 op Brussels Expo met zo’n 130 exposanten uit 14 landen. De beurs is alle dagen open van 11 tot 19 uur. Op donderdag 30 januari 2025 is er een nocturne tot 22 uur.

Vul het formulier in

Waarom inschrijven?

  • Erfgoed leeft, en heeft jou van alles te vertellen
  • Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen in ons Belgische kunstpatrimonium
  • Er gebeurt meer binnen het KIK dan je denkt, in onze nieuwsbrief openen we onze deuren
  • We nodigen partners, bedrijven, onderzoekers, restaurateurs, studenten uit om de dialoog aan te gaan

Meer nieuws van het KIK

B193417

Jean-Pierre Ghysels: een erfenis in koper

23.08.2024

Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium brengt hulde aan Belgisch beeldhouwer Jean-Pierre Ghysels (°20/09/1932, Ukkel - † 23/07/2024, Couture-Saint-Germain).

Lees meer
Sterrenactie Rubens Geert en Jacob

Rubens gered door erfgoedliefhebbers

26.07.2024

Begin februari 2024 gingen onze steenexperten in de Sint-Jacobskerk in Antwerpen van start. Zij restaureren de stenen monumenten in Rubens' grafkapel. Dat was alleen maar mogelijk dankzij de financiële steun van onze vele schenkers.

Lees meer