Ga verder naar de inhoud

Opleiding om vaardigheden voor de bescherming van cultureel erfgoed te verbeteren

In maart hebben verschillende leden van het CHrisis-project deelgenomen aan een opleiding over de bescherming van cultureel erfgoed, georganiseerd in het kader van het project ProCultHer-NET, gecoördineerd door de Italiaanse civiele bescherming.

In maart hebben verschillende leden van het CHrisis-project deelgenomen aan een cursus over de bescherming van cultureel erfgoed, georganiseerd in het kader van het ProCultHer-NET-project. Dat staat voor 'Protecting Cultural Heritage from the Consequences of Disasters' en wordt gecoördineerd door de Italiaanse civiele bescherming. Dit door de EU gefinancierde project heeft als doel partnerschappen tot stand te brengen tussen de erfgoedsector en de civiele bescherming in heel Europa om capaciteit op te bouwen voor de bescherming van het cultureel erfgoed in noodsituaties. Daarbij wordt nagedacht over een meer systematische integratie van de bescherming van het erfgoed in het werk van de civiele bescherming. In Volterra in Italië werden twee opleidingssessies van een week georganiseerd, bestaande uit theorie, praktische oefeningen en simulaties.

Meer nieuws van het KIK

48006158682 32178cf86f k

REFRESH: Water bestuderen om erfgoed te beschermen

12.07.2024

Klimaatverandering is een duidelijke prangende uitdaging voor onze wereld. Ook voor erfgoed. Water is een boosdoener voor erfgoed(sites). We moeten dus kijken naar duurzaam waterbeheer om ons erfgoed te beschermen. Dat doen we met REFRESH.

Lees meer
SA20 cover WEB

Publicatie van een nieuwe Scientia Artis!

10.06.2024

Van de Brusselse familie beeldhouwers du Quesnoy - de vader, Hiëronymus de Oudere, en zijn twee zonen, Frans en Hiëronymus de Jonge - zijn alleen het leven en werk van de oudste zoon, Frans du Quesnoy, beroemd in Rome, grondig bestudeerd. Maar wie was zijn jongere broer, Hiëronymus de Jonge? Wat weten we over zijn leven en werk? Heel weinig. Ondanks zijn briljante carrière als beeldhouwer en hofarchitect voor de gouverneur van de voormalige Nederlanden, Leopold Willem (1647-1656), werd zijn werk door critici verwaarloosd na zijn terdoodveroordeling in 1654.

Lees meer