Ga verder naar de inhoud

Virtueel ICCROM event Climate.Culture.Peace

Van 24 tot 28 januari 2022

Climate.Culture.Peace is een kennisopbouwend initiatief, gericht op het verkennen van de onderlinge verbanden tussen cultuur, klimaatverandering, vrede en weerbaarheid tegen rampen. Het omvat een vijfdaagse virtuele conferentie en een kennisportaal met een focus op erfgoedsites en -instellingen die worden bedreigd door rampen en/of conflicten die volgen uit de klimaatverandering. De conferentie zal diverse experts, beleidsadviseurs, mensen uit de praktijk, leiders van gemeenschappen en jongeren samenbrengen.

Verschillende van onze collega’s zetten hun schouders onder dit vijfdaags event. Estelle De Bruyn, hoofd van onze Cel duurzaamheid, modereert er samen met Terry Little de sessie "Culture in Support of Carbon Budgets” (28/01, 9u-10u). Daarin zal collega Annelies Cosaert ook het project Climate2Preserv voorstellen. Françoise Collanges van de Cel preventieve conservatie zal op haar beurt de rol van het KIK toelichten als coördinator van de noodhulp aan het erfgoed dat in juli 2021 werd getroffen door de overstromingen (25/01, 14u40-16u).

Meer nieuws van het KIK

48006158682 32178cf86f k

REFRESH: Water bestuderen om erfgoed te beschermen

12.07.2024

Klimaatverandering is een duidelijke prangende uitdaging voor onze wereld. Ook voor erfgoed. Water is een boosdoener voor erfgoed(sites). We moeten dus kijken naar duurzaam waterbeheer om ons erfgoed te beschermen. Dat doen we met REFRESH.

Lees meer
SA20 cover WEB

Publicatie van een nieuwe Scientia Artis!

10.06.2024

Van de Brusselse familie beeldhouwers du Quesnoy - de vader, Hiëronymus de Oudere, en zijn twee zonen, Frans en Hiëronymus de Jonge - zijn alleen het leven en werk van de oudste zoon, Frans du Quesnoy, beroemd in Rome, grondig bestudeerd. Maar wie was zijn jongere broer, Hiëronymus de Jonge? Wat weten we over zijn leven en werk? Heel weinig. Ondanks zijn briljante carrière als beeldhouwer en hofarchitect voor de gouverneur van de voormalige Nederlanden, Leopold Willem (1647-1656), werd zijn werk door critici verwaarloosd na zijn terdoodveroordeling in 1654.

Lees meer