Ga verder naar de inhoud

XXIInd Symposium for the Study of Underdrawing and Technology in Painting

Het tweejaarlijkse symposium zal in digitale vorm plaatsvinden van 28 tot 30 maart 2022. Dit jaar zijn Musea Brugge en de Université catholique de Louvain (UCL) organisator, met als thema ‘Alla Maniera’: Technical art history and the meaning of style in 15th to 17th century painting.

22nd symposium underdrawing

Het symposium concentreert zich op de vraag hoe technisch onderzoek aanvullende inzichten of uitdagingen kan opleveren met betrekking tot de stijl van een individuele schilder, een atelier of een groep schilders. Stijlovereenkomsten kunnen wijzen op culturele, sociale, geografische of chronologische verbanden in schilderijen, tekeningen, prenten, toegepaste kunst... en over artistieke media heen.

Bekijk het programma en registreer vóór 25 maart. Als lid van het wetenschappelijk comité of als spreker verwelkomen onze collega’s je graag op deze eerste digitale editie!

Dit event wordt afwisselend georganiseerd door het KIK, Illuminare, de UCL en Musea Brugge.

Meer nieuws van het KIK

48006158682 32178cf86f k

REFRESH: Water bestuderen om erfgoed te beschermen

12.07.2024

Klimaatverandering is een duidelijke prangende uitdaging voor onze wereld. Ook voor erfgoed. Water is een boosdoener voor erfgoed(sites). We moeten dus kijken naar duurzaam waterbeheer om ons erfgoed te beschermen. Dat doen we met REFRESH.

Lees meer
SA20 cover WEB

Publicatie van een nieuwe Scientia Artis!

10.06.2024

Van de Brusselse familie beeldhouwers du Quesnoy - de vader, Hiëronymus de Oudere, en zijn twee zonen, Frans en Hiëronymus de Jonge - zijn alleen het leven en werk van de oudste zoon, Frans du Quesnoy, beroemd in Rome, grondig bestudeerd. Maar wie was zijn jongere broer, Hiëronymus de Jonge? Wat weten we over zijn leven en werk? Heel weinig. Ondanks zijn briljante carrière als beeldhouwer en hofarchitect voor de gouverneur van de voormalige Nederlanden, Leopold Willem (1647-1656), werd zijn werk door critici verwaarloosd na zijn terdoodveroordeling in 1654.

Lees meer